Fact Check Friday: Desktop op zijn retour?

Body

In de tweede Fact Check Friday spreken wij met Jonathan Colletta; Online Marketing Manager bij UnameIT, over het gebruik van devices. Wat voor impact heeft de corona crisis gehad op hoe gebruikers omgaan met devices? 

Tegenwoordig kunnen wij er niet meer omheen dat mobiel een steeds belangrijker onderdeel uitmaakt van onze digitale gewoonten. Waar wij vroeger al snel de computer of laptop erbij pakten om iets op te zoeken, heeft de opkomst van de smartphone hier behoorlijke impact op gehad. Je zou verwachten dat wij in de afgelopen jaren steeds meer op onze mobiel opzochten, toch? We hebben voor jullie een steekproef gedaan en daar komen interessante trends uit!

In zijn algemeenheid zie je dat er een toename is van het aantal bezoekers. In 2021 zitten we begin november al bijna op het aantal bezoekers dat we in zijn totaliteit in 2020 mochten ontvangen. De verdeling laat echter een interessante trend zien. Het aantal bezoekers via desktop is namelijk verdubbeld in 2020 t.o.v. 2019! Die thuiswerktijd is dus niet alleen besteed aan werken ? Verder zien we dat mobiel nog steeds het belangrijkste device is en dat tabletgebruik afneemt.

Doordat er steeds meer adverteerders online zijn, is de concurrentie, en daardoor de cost per click, toegenomen. Het is daarom essentieel om jouw besteedbare marketingbudget op een efficiënte manier in te zetten.

Ga je voor plek één op Google met adverteren met de daarbij behorende hoge kosten? Of ga je juist voor de tweede plek? En wat zijn hiervan de gevolgen voor de kosten en de resultaten van de campagne? 

Er is heel veel mogelijk als het gaat om de juiste mix vinden, zodat het budget optimaal ingezet wordt. Wij kunnen je hiermee helpen! Jonathan is altijd op de hoogte van de laatste trends en bekijkt graag vrijblijvend eens naar jullie lopende campagnes.