Na hoeveel pogingen gooien wij het bijltje erbij neer?

Body

Het doen van meerdere contactpogingen geeft nog wel eens wat uitdagingen, vooral in tijden van personeelstekort en drukke dagen! Maar weten ook dat een belangrijke factor van een hoge conversie is dat je niet te snel opgeeft. Wij hebben aan de hand van de data gekeken hoe je dit efficiënter kan maken! Wat is bijvoorbeeld de conversie na 1,2,3 of 4 pogingen? Je komt er meer over te weten in deze Fact Check Friday!

Het leven van de verkoopadviseur is onvoorspelbaar! De agenda’s zijn bijna nooit te voorspellen, maar daarnaast is er een grote druk om op het juiste moment de juiste acties te doen. In veel gevallen zie je dat er dan prioriteit gegeven wordt op basis van de taken die dan voor het opgrijpen liggen en daarmee de focus niet altijd even goed is. Van leadopvolging weten we dat je bij het doen van meerdere pogingen, je snel een overzicht hebt met  veel openstaande taken. Een vervolg is dat de taken niet uitgevoerd worden op drukken dagen en daarom geen conversie. Uiteindelijke conclusie, we zetten trajecten soms te snel op gemist, terwijl we wel degelijk zien dat er nog conversie te behalen is als je als aanhouder contact blijft zoeken.  

De resultaten!

Laten we de cijfers erbij pakken; We hebben een analyse gedaan op basis van ruim 121000 leads. Wat we zien is dat ruim 65% al gestopt is na contactpoging 2, terwijl er gemiddeld bij contactpoging 3 nog gemiddeld 10,2% conversie naar order gescoord wordt! Hoe gaan we ervoor zorgen dat we al deze klanten alsnog naar de showroom toe krijgen?  

Wat deze getallen bevestigen, is dat we in de meeste gevallen na een of twee contactpogingen al het bijltje erbij neergooien. Wat kan je hieraan doen om uit deze momenten meer rendement te halen? Om hier meer rendement uit te halen, zetten wij de digitale verkoopadviseur MAX in! MAX Kan de opvolging automatiseren, waardoor we ook niet meer afhankelijk zijn van het drukke schema van de verkoopadviseur. We sturen de klanten na de derde poging geautomatiseerd 4 berichten, met als doel dat de klant in deze berichten de call to action buttons gebruikt.  

Voorbeelden van de call to actions die wij gebruiken zijn: Ik wil in de ochtend, middag of avond contact; of ik wil graag alsnog een offerte ontvangen. Zodra een klant op een van deze knoppen klikt, komt deze weer terug in het overzicht van LEF, waarna de verkoper deze kan opvolgen.  

Aantal contactpogingen Totaal aantal leads Hoeveel procent wordt nog gecontacteerd
1 51479 42,35%
2 27473 22,60%
3 15521 12,77%
4 10142 8,34%
5 6219 5,12%
6 3666 3,02%
7 2347 1,93%
8 of meer pogingen 4696 3,86%
Totaal 121543 100%
Tjalling

Tjalling Bos

Customer Succes Coach

Ben je nu benieuwd hoeveel pogingen jouw team onderneemt, of ben je benieuwd hoe je deze processen beter kunt stroomlijnen, neem dan contact met mij op.