Fact Check Friday: Automatisch gegenereerde taxatiewaardes; wat is de conversie?

Body

We herkennen het vast wel! Een klant komt op de website en heeft zijn of haar perfecte auto gezien! Ze zijn blij met de goede reviews van het bedrijf en de mooie presentatie van de website en uw missie. Alleen zij hebben nog een laatste belangrijke punt: wat moet ik (bij)betalen?

FCF15

Taxatiewaardes vaak aangepast na bezoek showroom

Op veel websites kun je jouw kenteken invullen om vervolgens een, door een computer gegenereerd, voorstel te ontvangen. Dit bedrag wordt achteraf vaak aangepast, omdat er bijvoorbeeld rijklaarpakketten worden toegevoegd. We zien dat klanten, die een taxatie hebben aangevraagd, ook in de showroom lang niet altijd een voorstel krijgen. Hoe gaan we met de taxatieaanvragen om en wat kan er beter?

Samen met collega Wouter Senf heeft Tjalling dit onderzocht.

 

Diverse waarnemingen; gebaseerd op de showroom ervaringen van onze collega Wouter Senf: 

  • Op het moment dat de klant een aanvraag doet, weet je dat hij op veel vragen al een antwoord heeft. Behalve op het uiteindelijk te betalen bedrag.
  • Daarnaast wordt de vraagprijs van een nieuwe auto vaak beïnvloed door een rijklaarpakket of is de geboden prijs van de huidige auto van de klant te laag.
  • In eerste instantie vindt de klant het natuurlijk het prettigst om de auto in het echt te zien en naar jouw showroom te komen.
  • Je loopt vast als de klanten pas langs willen komen zodra ze het toe te betalen bedrag weten.
  • Er zijn verkoopadviseurs die telefonisch een hogere inruilwaarde aan de klant communiceren, dan het bedrag dat uit de online taxatie is gekomen.

Wat zeggen de cijfers?

We hebben een aantal zaken verder uitgezocht en een analyse gedaan op de periode van augustus 2022 tot en met december 2022. In deze periode zijn ruim 47.000 taxatieleads verwerk. De praktijk laat zien dat uiteindelijk minder dan 32% een daadwerkelijke offerte ontvangt. De conversie van lead naar order is 11,9%.

Natuurlijk wil je ook weten welke resultaten je kunt bereiken als je dit proces in alle gevallen beter en eenduidiger opvolgt. Het loont in ieder geval wel! Je ziet dat de beste 50 dealers relatief gezien bijna twee keer zoveel offertes verstuurd naar aanleiding van taxatieleads en de conversie ruim twee keer zo hoog is! Namelijk 25,5%!

Wouter tijdelijke foto

Gefeliciteerd met je nieuwe rol als consultant Wouter!

Wouter gaat binnenkort starten in het consultancy team, waardoor hij je ook met dit vraagstuk kan helpen! Met zijn ervaring op onze Customer Service, en voorheen als klant bij het autobedrijf, is hij op de hoogte van de processen bij de klanten en heeft hij de kennis om jullie hierin de juiste handvatten te bieden. 

Tjalling

Tjalling Bos

Customer Succes Coach

Wat is de conversie van jullie taxatieleads?

 

Ben je benieuwd naar hoe de diverse conversies er nu bij jou voorstaan? Of heb je andere vragen waarmee wij je van dienst kunnen zijn?Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag verder.