Fact Check Friday: Hammertime!

Body

Wellicht is het wel herkenbaar, sales en aftersales binnen het autobedrijf werken niet altijd even goed samen...

Denk aan het structureel aanbieden van een taxatie bij auto’s die ouder zijn dan 2 jaar of klanten die hun auto al hebben ingeruild voor een nieuwe en tóch nog worden aangeschreven voor onderhoud. Daarnaast zien we dat de autobezitters geattendeerd worden op benodigd onderhoud nét nadat zij een taxatie heeft laten uitvoeren of auto wil laten inruilen. Wat vertellen de cijfers en wat als je deze samenwerking kan automatiseren?

Fact Check Friday!

Werkplaatstaxatie

Vandaag in de Fact Check Friday de mogelijkheid om een taxatie uit te voeren voor klanten die langskomen voor een werkplaatsbezoek. Om eerst toe te lichten hoe we tot deze cijfers zijn gekomen; we zorgen ervoor dat klanten die langs komen in de werkplaats, één dag voor het bezoek een mogelijkheid om een taxatie aan te vragen. Als de klant op de knop klikt, krijgt de verkoopadviseur vervolgens een bericht om deze auto te taxeren en hopelijk op de dag van de werkplaatsafspraak een goed beeld van de auto te krijgen met als doel een succesvolle offerte.

Middels 100 werkplaatstaxaties zijn er 11 orders gescoord!
Bron - data UnameIT
FCF12

Wat vertellen de cijfers?

Laten we de cijfers erbij pakken. We hebben een analyse gedaan op basis van ruim 1000 afspraken. Vanuit deze afspraken hebben we een kleine 100 clicks met daarin verzoeken tot een werkplaatstaxatie. Daarna hebben we 11 orders weten te scoren! Dus ruim 10% van de clicks die we vanuit de afspraakherinnering hebben verstuurd!

Op een slimme manier data combineren.


We doen dit door een afspraakherinnering te sturen naar de klant, twee dagen voordat de afspraak plaatsvindt, om vervolgens op een slimme manier data uit SAM, LEF, het RDW en het DMS te combineren.

In dit bericht staat een knop waarop staat dat de klant tijdens zijn werkplaatsbezoek een taxatie kan ontvangen, waarmee hij ook het factuurbedrag geretourneerd krijgt als hij een nieuwe auto koopt. Klikt de klant dan op deze knop, dan zorgt dat vervolgens voor een lead bij de verkoopadviseur zodat hij weet welke klant een taxatie wil ontvangen. De informatie vanuit de LEF timeline is daarvoor essentieel! Deze timeline geeft informatie over wat er naar de klant gestuurd is, maar ook welke activiteiten er plaatsvinden in de werkplaats, waardoor de muur tussen sales en aftersales definitief gesloopt is!

Tjalling

Tjalling Bos

Customer Succes Coach

Benieuwd naar MAX voor uw after sales?

Dit was één van de vele voorbeelden. Ben je benieuwd wat wij met MAX voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met mij op!