Fact Check Friday: Modelspecifieke informatie

Body

We sturen veel communicatie naar klanten, maar hoe kunnen we relevante informatie naar klanten sturen en wat zijn de resultaten hiervan? Je komt er meer over te weten in deze Fact Check Friday! 

Michael, jij hebt ruime ervaring in de Automotive en daarin specifiek met het creëren van een ultieme klantbeleving! Kan jij vertellen wat voor jou relevantie is in de communicatie naar klanten?  

- Sinds 1 maart ben ik werkzaam bij UnameIT als consultant. Daarvoor heb ik 5 jaar in de automotive gewerkt aan de retail zijde. Daar heb ik op verschillende manieren modelspecifieke informatie ingezet. Dat had bijvoorbeeld te maken rondom evenementen maar ook uitgaande berichten rondom sales- en aftersalesprocessen waarbij we zagen: hoe relevanter het bericht, hoe eerder de klant geneigd is om over te gaan tot actie. -

Binnen MAX heb je de mogelijkheid om de berichten ook modelspecifiek naar de klanten toe te sturen. Dit betekent bijvoorbeeld dat een klant die en Renault Arkana gaat ophalen er ook informatie over die Renault Arkana in het desbetreffende bericht staat. Dat kost meer tijd, maar word je daar uiteindelijk ook meer voor beloond? Om dat uit te zoeken, hebben we een analyse gedaan op ruim 5900 berichten.

Modelspecifiek vs. algemene berichten

modelspecifieke mail
Modelspecifieke berichten - bericht geopend 1,4 keer
algemene mail
Niet modelspecifieke berichten - bericht geopend 1,0 keer
modelspecifieke mail
Modelspecifieke berichten - links geklikt 0,61 x
algemene mail
Niet modelspecifieke berichten - links geklikt 0,24 x

De resultaten!

Het proces tussen de verkoop en de aflevering. We zien daarin dat de model specifieke berichten gemiddeld gezien meer geopend worden. Namelijk per verstuurd bericht gemiddeld 1,4 keer, terwijl de niet model specifiek gemiddeld opmaak net aan 1 keer geopend wordt.

Dat betekent dat de berichten die model specifiek zijn opgemaakt, meerdere keren geopend worden. Daarnaast zien we dat het gemiddeld aantal clicks op de CTA buttons toeneemt, naarmate de inhoud relevanter en dus interessanter wordt. Bij niet model specifiek ligt dat op gemiddeld 0,24 clicks in de berichten en op 0,61 bij model specifieke opmaak. Bijna drie keer meer clicks dus!

Genoeg reden om nog eens naar de berichten in MAX te kijken!

Een aantal tips voor modelspecifieke informatie in de berichten

  • Stuur alvast informatie over het koppelen van de app voor de connected car (dit bespaart de verkoper ook nog eens meer tijd);

  • Stuur voor in het proces al modelspecifieke accessoires zodat de klant accessoires zien die ook daadwerkelijk op hun auto passen (dit verhoogt de conversie);

  • Zet instructievideo's in: het is het mooiste wanneer je deze zelf fabriceert.

Tjalling

Tjalling Bos

Customer Succes Coach
Michael

Michael van der Gugten

Consultant

Benieuwd hoe je dit kan toepassen?

Wij helpen je graag verder met modelspecifieke berichten in MAX!