Fact Check Friday: Online Marketing Strategie

Body

Steeds meer bedrijven zijn actief met het maken van eigen content voor hun online showroom. Het is veel werk en het levert niet direct veel orders op, maar wat zijn dan de argumenten om hier wel een goede strategie voor te hebben?
In deze Fact Check Friday gaan we in gesprek met Jonathan Colletta en Frank Vaneman om meer over de visie achter eigen content te weten te komen.

Bij Vaneman hebben wij een MERKeteer in plaats van een marketeer
Frank Vaneman - Vaneman Automotive

‘MERKeteer’

Om te beginnen ben je bij het bedrijf van Frank Vaneman geen marketeer, maar een ‘MERKeteer’. De focus ligt volledig op de online presentatie van het merk op de verschillende kanalen. Er wordt niet alleen voor gezorgd dat het merk op de eigen website goed naar voren komt, maar ook op de verschillende social media kanalen. Meer volgers op de social media kanalen is een KPI om te meten of de strategie succesvol is. Daarnaast zijn het aantal likes of views op de social post een mooie graadmeter of de content interessant is. En die likes / volgers bereik je niet door eerder gemaakte content opnieuw te posten, want de consument heeft dit waarschijnlijk al bij de concurrent / fabrikant gezien. Unieke content in de vorm van autoreviews of andere relevante informatie is het devies.

Meten is weten

Daarnaast is het een ander belangrijk onderdeel om meetbaar te maken hoeveel leads hierop binnenkomen. Waar komen de klanten vandaag? Hoe ontwikkelt de 'like' zich tot een order? Waar in deze lead- en salesfunnel verliezen wij eventueel klanten? Is de klant uiteindelijk met een glimlach de deur uitgegaan?

Iedere klant, die bij Vaneman als lead is binnengekomen of een offerte heeft gehad, maar niet tot een order heeft geleid, wordt gebeld. Je wil graag weten waarom de klant niet geconverteerd is naar een order en hoe de klantbeleving is geweest. Uiteraard gebruik je deze learnings om het niveau op de werkvloer én online naar een nog hoger plan te krijgen met als doel meer orders.

Kortom, een online marketing strategie is in deze tijd onmisbaar!

Tjalling

Tjalling Bos

Customer Succes Coach

Wij doen Online Marketing voor u!

Bent u  benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen om de online marketing in kaart te brengen en te verbeteren? Neem dan contact op met jonathan@uname-it.nl of met tjalling@uname-it.nl en we helpen u graag verder!