Fact Check Friday: Pieken op het juiste moment!

Body

Er wordt vaak gezegd dat we onze openingstijden moeten aanpassen, omdat we als autobedrijf niet online zijn wanneer onze klanten online zijn, maar is dat wel daadwerkelijk zo?

Moeten we onze openingstijden flexibeler maken? Onze collega, en Product Owner van LEF, Helle Berk vertelt in deze Fact Check Friday wat de cijfers uit LEF hierover zeggen. 

FCF januari 2023

Wat vertellen de cijfers?

We hebben een analyse gedaan op basis van ruim 240.000 leads.
Dit zijn alleen leads waarbij het initiatief vanuit de klant komt en waarbij dealers een koppeling met SAM hebben. Het eerste dat opvalt is dat er geen duidelijke piek in de avonduren is. Dat betekent niet dat de avondleads niet relevant zijn, maar dat er juist overdag een aanzienlijke hoeveelheid leads binnenkomt.  

Wat verder opvalt is dat de conversie van lead naar order in de avond en in de ochtend op zijn hoogst is. Daarnaast zie je een duidelijke piek in de conversie van lead naar order op de zondag. Dat betekent dat de leads die op de zondag binnenkomen duidelijk goed converteren naar een succesvol salestraject. 

Een ander opvallend gegeven is dat leads in de ochtend goed converteren en dat de leads op de zaterdag een hoge conversie laten zien.  

Hoe kan LEF ingezet kunnen worden om de leads efficiënter op te kunnen volgen?

"We kunnen ervoor zorgen dat de leads die in de avonduren binnenkomen via een escalatie door een externe partij opgevolgd worden. Daarnaast kan je natuurlijk ook zelf de leads opvolgen door meer in een soort ploegendienst te werken. Zo zorg je ervoor dat je openingstijden hebt van 09:00 tot 21:00 uur. Eigenlijk zie je een constante piek tussen deze tijden, waarin er weinig verschil zit tussen het aantal leads dat per uur binnenkomt. Ook tijdens de reguliere pauzetijden zie je geen noemenswaardige pieken in het aantal leads dat in LEF binnenkomt" geeft Helle Berk, Product Owner van LEF, aan. 

Tjalling

Tjalling Bos

Customer Succes Coach

Op welk moment pieken jullie?

Ben je nu benieuwd hoe dit er bij jou voorstaat, neem dan gerust contact met ons op. Je vindt onze gegevens in de beschrijving. Voor nu bedankt voor het kijken en tot de volgende keer!  

Medewerker - Helle

Helle Berk

Product Owner LEF en MAX

Wat kan ik voor u doen?


Heeft een vraag aan de Product Owner van LEF?
Al uw vragen en wensen over LEF en onze Marketing Automation Xperience tool MAX kunt u stellen via cs@uname-it.nl of via een mail aan Helle.

Welkom!