Fact Check Friday: Stedelijk versus niet stedelijk

Body

“De stad is hip!” wordt vaak gezegd. Yuppen hebben niet voor niets deze bijnaam gekregen. Is dit misschien ook de reden waarom de hippe Chai latte drinkende stadsbewoners zich minder gemakkelijk laat converteren naar een order?

In deze Fact Check Friday meer over de conversieverschillen tussen de stedelijk en niet-stedelijke gebieden.

De geluiden die wij vernemen vanuit onze klanten is dat de grote steden minder gemakkelijk tot orders komen dan de niet-stedelijke omgeving. Klopt deze aanname of is dit op niets gebaseerd?

FCF tekst afbeelding

Wat zeggen de cijfers?

 

We hebben een analyse gedaan op basis van vestigingen die gevestigd zijn in de vijf grootste steden, namelijk: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven. Wat daaruit opvalt, is dat de koop in het gebied buiten deze steden, daadwerkelijk gemakkelijker wordt gesloten. De conversie naar order ligt namelijk buiten het stedelijk gebied 1,36% hoger.

Hieruit concluderen we inderdaad dat de niet-stedelijke gebieden beter converteren. Wat betreft het behalen van de deadline voor het opvolgen van de leads, ontloopt het elkaar niet veel. Het procentuele aantal van klanten die een offerte hebben gekregen verschilt echter meer dan 5%. En dat maakt weldegelijk een verschil. In de grote steden wordt in verhouding tot ‘de rest’ van Nederland 1,36% meer minder orders gehaald uit alle leads. En daarmee klopt de conclusie dat het lastiger is om een auto te verkopen in het stedelijk gebied. Maar wellicht ligt dat meer aan onszelf dan aan de klant of de omgeving.

Tjalling Bos

Tjalling Bos

Customer Succes Coach

Wilt u een kopje koffie of Chai Latte drinken?

Ben jij gevestigd in één van deze vijf grote steden en wil je eens met ons van gedachten wisselen wat er nodig is om meer orders uit je leads te halen? Of ben je gewoon benieuwd wat de conversie binnen jullie bedrijf is?
Laten we samen bekijken wat we kunnen doen voor het optimaliseren van jouw conversie. Je kan mij bereiken via 06-23735947 of per mail op tjalling.bos@uname-it.nl