Fact Check Friday: werkplaatsplanner en prijstransparantie

Body

De werkplaatsplanner is een veelgebruikte module! Op nagenoeg iedere website is er de mogelijkheid om een afspraak in te plannen zonder dat je de dealer moet bellen voor een afspraak. Eén van de grootste bronnen van aftersales leads is de online werkplaatsplanner en hier gaat onze Fact Check Friday van deze maand over.

We hebben het in de afgelopen Fact Check Friday artikelen al een paar keer over leads gehad. Hierbij denken we wellicht vaak aan sales, maar na alle veranderingen in de afgelopen twee jaar zijn de aftersales leads minimaal net zo waardevol gebleken. De klanten rijden nu gemiddeld langer in hun huidige auto en dit verhoogt het gemiddeld aantal werkplaatsbezoeken van hun voertuig.

Wat valt op in de cijfers? 

We hebben een analyse gemaakt op basis van 128.664 werkplaatsafspraken oftewel aftersalesleads. Wat opvalt, is dat het moment van het maken van een online afspraak interessant is. We zien dat de werkplaatsplanner zowel overdag als buiten kantooruren goed gebruikt wordt.
60,6% van de afspraken vindt plaats overdag tijdens werkdagen, maar de overige afspraken worden gepland buiten de kantoortijden. Na werktijd wordt 25,2% van de afspraken ingepland en in het weekend 14,2%. De werkdag is daarmee relatief het beste moment om een afspraak in de werkplaats in te plannen. Maar hebben de service-adviseurs dan niet al hun handen vol? Klopt! Met de werkplaatsplanner bent u als bedrijf niet alleen 24/7 voor het inplannen van een afspraak, maar ook de dagelijks werkzaamheden van uw medewerkers aan de werkplaatsreceptie worden ontlast.

WPL

Bij het inplannen van de afspraak is het mogelijk om prijzen in te vullen in de planner. Voor onderhoud is het soms ingewikkeld om een prijs te communiceren, omdat deze niet beschikbaar is of deze niet gevuld is. Een oplossing kan zijn om in je werkplaatsplanner te verwijzen naar een onderhoudscalculator. Prijstransparantie is belangrijk om de klanten vooraf duidelijkheid te geven over het te betalen bedrag bij onderhoud en zal bepalend zijn voor het op dat moment wel of niet inplannen van een online afspraak. Daarnaast zijn andere werkzaamheden, zoals de airco check en zomer/wintercheck mooie upselling kansen.

Upselling kan dus worden bereikt door prijstransparantie en een divers aanbod aan online in te plannen werkzaamheden aan de auto.

Is jouw werkplaatsplanner transparant?

Pascal den Edel (pascal@uname-it.nl) en Tjalling adviseren jou hier graag in!